Sieraden waarbij u een herinnering of emotie ervaart

Herontwerp van sieraden waarbij u een herinnering of emotie ervaart

Heeft u sieraden waarbij u een sterke herinnering of emotie heeft? U erft een sieradenkistje van uw moeder of oma. In eerste instantie denkt u misschien, wat moet ik hiermee, maar zomaar wegdoen voelt niet goed. Hearts en Arrows denkt graag mee om sieraden een nieuw leven te geven met behoud van de herinnering die een sieraad met zich mee kan dragen. Onze goudsmid kan sieraden omtoveren tot een stuk wat u met trots zult dragen. Het is zeker mogelijk om een klassiek, ook wel ouderwets genoemd, sieraad weer in een eigentijds sieraad te veranderen, wat u graag gaat dragen. Een familiestuk blijft op deze manier voortbestaan.

Bedenken, beslissen en uitvoeren is een proces

Er zijn vele mogelijkheden en dit vraagt een andere manier van kijken naar sieraden. U moet in een dergelijk proces niet over een nacht ijs gaan. Bedenken, beslissen en uitvoeren is een proces waar soms enkele maanden over heen kunnen gaan. En soms kan de beslissing ook zijn dat je een sieraad beter cadeau kunt geven aan iemand die u dierbaar is.

Nieuw leven in een antieke broche

Een antieke broche met roosgeslepen diamant op folie gezet. Bewerken of schoonmaken kan eigenlijk niet omdat daarmee de folie verdwijnt. Maar wat dacht u van een stoere leren band waarop je de broche kunt opspelden. Dit idee kun je ook gebruiken om een versleten gouden armband  te gebruiken zonder enorme herstelkosten.

Een 18 krt witgouden armband ingekort

Wat doen we met de rest? Inleveren en verrekenen met de reparatie is een mogelijkheid of ergens bewaren in een doosje. Kwijtraken gebeurt meer dan je denkt.

In overleg met de draagster hebben wij van het restant een mooie ring gemaakt. Niet met witgoud maar gewoon met een zilveren band. Door de stoere brede ring wordt ook de armband minder klassiek en mocht het ooit weer nodig zijn om de armband te verlengen dan is hetzelfde materiaal nog aanwezig.
Sieraden met zirkonia zijn veel moeilijker te repareren omdat zirkonia niet tegen hoge temperaturen bestand is. Deze gaan kapot en moeten dan allemaal vervangen worden.

Herontwerp van trouwringen

Het moeilijkste sieraad om weg te doen zijn trouwringen van familie. Dragen als ring kan natuurlijk en kan in diverse vormen vermaakt worden. Er kunnen hangers en oorbellen van gemaakt worden. Maar wat dacht u van omsmelten tot een gouden bal wat u aan een spang of met een simpele veter zowel klassiek als stoer kunt dragen. Onze goudsmid laat u zien via film of foto’s hoe het proces verloopt.