Sieraden waarbij u een herinnering of emotie ervaart

Gelukkig wij zijn weer open maar met nog wel met enkele restricties waar we aan moeten denken.

Zoals:

  • Mondkapje dragen
  • 1.5 meter afstand
  • Maximaal 4 klanten tegelijk in de winkel.
  • Om 17.00 uur dicht

 Openingstijden komende periode zijn:
Maandag van 13.00 tot 17.00 uur
Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Laten wij allemaal ons best doen om ook de horeca en de cultuursector te ondersteunen

met het opvolgen van de maatregelen zodat zij ook weer snel open kunnen.

Uiteraard gaan we door met het wisselen van batterijen en het aannemen van reparaties.

Ook oorknopjes prikken gaan wij weer doen maar dan voorlopig van woensdag t/m zaterdag.

Wij blijven online bereikbaar maar we zien u ook weer graag in de winkel

Herontwerp van sieraden waarbij u een herinnering of emotie ervaart

Heeft u sieraden waarbij u een sterke herinnering of emotie ervaart? U erft een houten sieradenkistje van uw moeder of oma. In eerste instantie denkt u misschien wat moet ik hiermee, maar zomaar wegdoen voelt niet goed. Hearts en Arrows denkt graag mee om sieraden een nieuw leven te geven met behoud van de herinnering die een sieraad met zich mee kan dragen. Onze smid maakt het mogelijk om sieraden te bewerken tot iets wat u met trots kunt dragen. Het is dus zeker mogelijk om een klassiek, ook wel ouderwets genoemd, sieraad weer een eigentijds sieraad te maken wat u graag gaat dragen. Een sieraard waar u weer een herinnering of emotie bij ervaart. Een familiestuk blijft voortbestaan.

Bedenken, beslissen en uitvoeren is een proces

Er zijn vele mogelijkheden en vraagt een andere manier van kijken naar sieraden. U moet met dergelijke sieraden niet over een nacht ijs gaan. Bedenken, beslissen en uitvoeren is een proces waar soms enkele maanden en emoties over heen gaan. En soms kan de beslissing ook zijn dat je een sieraad beter kado kunt geven aan iemand die u dierbaar is.

Nieuw leven in een antieke broche

Een antieke broche met roosgeslepen diamant op folie gezet. Bewerken of schoonmaken kan eigenlijk niet omdat daarmee de folie verdwijnt. Maar wat dacht u van een stoere leren band waarop je de broche kunt opspelden. Dit idee kun je ook gebruiken om een versleten gouden armband  te gebruiken zonder enorme herstelkosten.

Een 18 krt witgouden armband ingekort

Wat doen we met de rest? Inleveren en verrekenen met de reparatie is een mogelijkheid of ergens bewaren in een doosje. Kwijtraken gebeurt meer dan je denkt. In overleg met de draagster hebben wij van het restant een mooie ring gemaakt. Niet met witgoud maar gewoon met een zilveren band. Door de stoere brede ring wordt ook de armband minder klassiek en mocht het ooit weer nodig zijn om de armband te verlengen dan is hetzelfde materiaal nog aanwezig. Sieraden met zirkonia zijn veel moeilijker te repareren omdat zirkonia niet tegen hoge temperaturen bestand is. Deze gaan kapot en moeten dan allemaal vervangen worden.

Herontwerp van trouwringen

Het moeilijkste sieraad om weg te doen zijn trouwringen van familie. Dragen als ring kan natuurlijk en kan in diverse vormen vermaakt worden. Er kunnen hangers en oorbellen van gemaakt worden. Maar wat dacht u van omsmelten tot een gouden bal wat u aan een spang of met een simpele veter zowel klassiek als stoer kunt dragen. Onze goudsmid laat u zien via film of foto’s hoe het proces verloopt.