Reparatie & onderhoud

Gelukkig wij zijn weer open maar met nog wel met enkele restricties waar we aan moeten denken.

Zoals:

  • Mondkapje dragen
  • 1.5 meter afstand
  • Maximaal 4 klanten tegelijk in de winkel.
  • Om 17.00 uur dicht

 Openingstijden komende periode zijn:
Maandag van 13.00 tot 17.00 uur
Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Laten wij allemaal ons best doen om ook de horeca en de cultuursector te ondersteunen

met het opvolgen van de maatregelen zodat zij ook weer snel open kunnen.

Uiteraard gaan we door met het wisselen van batterijen en het aannemen van reparaties.

Ook oorknopjes prikken gaan wij weer doen maar dan voorlopig van woensdag t/m zaterdag.

Wij blijven online bereikbaar maar we zien u ook weer graag in de winkel

Reparatie & onderhoud van sieraden en horloges

Voor sieraden hebben wij onze eigen goudsmid die op gezette tijden in het atelier aanwezig zal zijn. Sieraden waarop eventueel nog garantie zit worden altijd naar de leverancier verstuurd.

Het onderhoud en reparatie van horloges  werken wij met verschillende horlogemakers. Dit is afhankelijk van het merk horloge. Sieraden en horloges die opgestuurd worden zullen altijd met mikro pakket verzonden worden. Op deze manier willen wij maximale zorg aan uw sieraad besteden.

Batterij vervangen

Een reparatie begint vaak eerst bij het checken van  de batterij. Als die op is vervangen wij deze meestal terwijl u wacht. Wij kunnen dan echter niet de waterdichtheid controleren en daarop dus geen garantie afgeven.

Mocht de waterdichtheid belangrijk zijn dan wordt uw uurwerk naar onze horlogemaker opgestuurd. Indien nodig vervangen wij versleten pinnen en pakkingen.

Reparatie sieraden met edelstenen

Als er in uw sieraad edelstenen zitten dan is het meestal noodzakelijk om bij reparaties de stenen te verwijderen. Solderen brengt zeer hoge temperaturen met zich mee waar de edelstenen niet tegenkunnen. Het verwijderen van een edelsteen brengt helaas een risico met zich mee dat ze kunnen splijten. Diamant is echter wel bestaand tegen deze hitte en hoeven niet verwijderd te worden.

Sieraden met zirkonia zijn veel moeilijker te repareren omdat zirkonia niet tegen hoge temperaturen bestand is. Deze gaan kapot en moeten dan allemaal vervangen worden.

Reparatie horloges

Uurwerken zijn er in verschillende uitvoeringen. B.v. quartz uurwerken, zwitserse uurwerken en automaten. Wij adviseren om de duurdere merken elke 3 a 4 jaar te laten onderhouden. U kunt het vergelijken met een onderhoudsbeurt van uw auto. Het zijn uurwerken die 24 uur per dag lopen en het is goed om af en toe “olie te verversen en door te smeren” om slijtage van de raderen in het uurwerk te voorkomen.

 

  • Voor standaard horloges kunt u altijd een prijsopgave vragen als de reparatie boven de 50 euro uitkomt. Wij rekenen 10,00 euro voor de behandelingskosten.
  • Voor de duurdere merken als bijv. cartier, breitling e.d. beginnen de prijsopgaves vanaf de 250 tot 400 euro.

Een revisie/onderhoudsbeurt, wat gebeurd er dan met uw uurwerk

Denk daarbij aan een batterij, glas vervangen of voor onderhoud een volledige service. 
Bij een volledige service wordt het uurwerk helemaal gedemonteerd, schoongemaakt en gecontroleerd op slijtage, en worden waar nodig onderdelen vervangen. Het uurwerk wordt gesmeerd met moderne synthetische smeermiddelen, waarna het met de beste en modernste apparatuur de juiste werking van uw horloge controleren en afstellen.
De horlogekast en band worden ultrasonisch gereinigd en kunnen in overleg gepolijst en/of gematteerd worden.

Wij zorgen er ook voor dat uw horloge weer waterdicht wordt afgeleverd, b.v. na het vervangen van de batterij en bij een volledige service. Onze horloge maker beschikt over de modernste testapparatuur en test met onderdruk en overdruk, tot een druk van 10 atmosfeer. En voor duikhorloges kan hij  testen tot 125 atmosfeer.

Reparatie parel colliers

Onze medewerkster Ellen is ervaren in het knopen en rijgen van parelsnoeren of andere stenen. Dit kost tijd en vraagt geduld. Ook als u gehecht bent aan een collier waarvan de waarde wellicht niet zo groot is gaan wij voor u aan de slag.

 

  • Knopen 40 cm kosten 45 euro
  • Rijgen 40 cm kosten 27,50 euro